Social 3 Aprilie 2016 16:45
Romania a castigat respectul aliatilor, in cei 12 ani de la admiterea in NATO, iar summitul de la Varsovia va fi un moment important din perspectiva adaptarii Aliantei pentru a raspunde eficient provocarilor de securitate, provenite din vecinatatile estica si sudica, precizeaza MAE.

"La implinirea a 67 de ani de la infiintarea NATO (4 aprilie 1949) si a 12 ani de la aderarea la structurile euro-atlantice, Romania reafirma angajamentul profund fata de principiile si valorile NATO, aducandu-si propria contributie la promovarea rolului Aliantei de furnizor de securitate la nivel global si regional. In toti acesti ani, Romania a castigat respectul aliatilor si partenerilor sai prin contributiile sale substantiale la indeplinirea obiectivelor Aliantei, materializate atat prin participarea la operatiile aliate cat si prin implicarea de substanta in procesele si initiativele de factura politica", precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa, cu ocazia Zilei NATO.

Potrivit sursei citate, prezenta militarilor romani in cadrul misiunilor NATO reprezinta o dovada a contributiei la eforturile aliate de consolidare a securitatii si stabilitatii spatiului euro-atlantic. "MAE aduce, in acest context, un omagiu militarilor romani care au cazut in teatrele de operatii", se mai arata in comunicat.

MAE mai sustine ca Summitul NATO, care va avea loc in iulie la Varsovia, va fi "un moment important pentru consolidarea profilului Aliantei Nord-Atlantice, prilejuind atat evaluarea implementarii obiectivelor asumate la reuniunea aliata la cel mai inalt nivel din 2014, cat si pentru adaptarea pe termen lung a Aliantei, spre a raspunde eficient provocarilor actualului mediu de securitate, provenite din vecinatatile estica si sudica".

Ministerul mai anunta ca isi va intensifica actiunile diplomatice in perspectiva Summit-ului de la Varsovia, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.