Social 3 Aprilie 2016 13:50
Sediul Ministerului Apararii Nationale (MAPN) a fost deschis publicului duminica, cu prilejul aniversarii Zilei NATO in Romania, persoanele care au trecut pragul institutiei au avut posibilitatea de a vedea filme tematice, dar si expozitii de tehnica militara.

Potrivit unui comunicat, sediul Ministerului Apararii Nationale a fost deschis pentru a fi vizitat, duminica, intre orele 8.30 si 13.00, cu prilejul aniversarii Zilei NATO in Romania.

De asemenea, persoanele care au vizitat sediul ministerului, au putut participa la ora 9.00, la ceremonia militara dedicata aderarii Romaniei la Alianta Nord-Atlantica.

"In cadrul Zilei Portilor Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exercitiu de manuire a armamentului executat de militarii Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" si vor putea vizita o expozitie exterioara de tehnica militara, precum si alte expozitii tematice'', mai informeaza MAPN.

Totodata, cu ocazia Zilei NATO in Romania, au fost "organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ”Steaua”, Editurii Militare, dar si standuri de inventica si tehnologii militare, iar in aula Ministerului Apararii Nationale vor putea fi vizionate filme cu tematica militara", a mai anuntat ministerul, scrie MEDIAFAX.

La 29 martie 2004, Romania a aderat in mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Aliantei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmata, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborarii oficiale a drapelului romanesc la sediul NATO. In baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO in Romania se sarbatoreste in fiecare an, in prima duminica a lunii aprilie. Ziua NATO este o sarbatoare publica dedicata democratiei, spiritului european si euroatlantic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.