Social 31 Martie 2016 18:05
Aeroportul Suceava a fost actionat in instanta de firma care a efectuat lucrarile de modernizare, care cere 10 milioane de lei dintre care cinci milioane sunt pentru lucrari suplimentare nedecontate si restul pentru „imbogatire fara justa cauza”.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Mariuta, a cerut, joi, in plenul Consiliului Judetean Suceava acceptul pentru ca aeroportul sa angajeze o casa de avocatura pentru a se apara in procesul deschis de firma Tehnic Asist din Botosani care a executat lucrarile de modernizare printr-un proiect european.

El a aratat ca a primit, miercuri, citatia de chemare in judecata si ca firma cere 5,1 milioane de lei pentru plata unor lucrari suplimentare si alte 5,1 milioane de lei pentru „imbogatire fara justa cauza”, care inseamna „faptul juridic licit prin care are loc marirea patrimoniului unei persoane prin micsorarea corelativa a patrimoniului altei persoane, fara ca pentru acest efect sa existe o cauza justa sau un temei juridic”.

Mariuta a explicat ca firma Tehnic Asist a efectuat lucrari de stabilizare a terenului de 4,7 milioane de lei care nu au fost decontate intrucat nu s-a respectat solutia proiectantului, care prevedea stabilizare mecanica si a fost folosita solutia de „stabilizare chimica”, solutie care nu a fost acceptata insa de beneficiar.

El a mai spus ca pentru lucrarile de modernizare de la aeroport, contractul incheiat cu firma din Botosani nu a prevazut cheltuieli „diverse si neprevazute” si ca nu s-au putut plati lucrarile suplimentare efectuate.

Mariuta a mai spus ca Aeroportul Suceava se va indrepta impotriva proiectantului in acest caz.

Consiliul Judetean Suceava a avizat ca Aeroportul Suceava sa selecteze o casa de avocatura pentru acest proces urmand ca in sedinta urmatoare sa supuna dezbaterii angajarea avocatului si plata onorariului.

Aeroportul Suceava a fost modernizat printr-un proiect finantat cu 105 de milioane de lei prin POS Transporturi, pentru executia lucrarilor fiind incheiat un contract cu firma Tehnic Asist din Botosani, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.