Social 30 Martie 2016 17:24
Protestul medicilor continua, peste 200 de cadre medicale sunt asteptate joi, sa picheteze sediul Ministerului Muncii, dupa ce discutiile purtate, miercuri, cu ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu, nu au adus niciun rezultat, anunta sindicalistii din sanatate.

Discutiile dintre reprezentantii Federatiei Sindicale Hipocrat si Sindicatului Promedica cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, nu au dus la nicio solutie concreta, drept pentru care medicii vor continua greva, conform programului stabilit, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii federatiilor sindicale.

Astfel, joi, 31 martie, in jur de 200 de medici vor picheta sediul Ministerului Muncii intre orele 12:00 - 14:00. „In principiu, discutia a fost pe revendicarile pe care toate formatiunile participante la protest le-au anuntat inca de acum doua saptamani. Insa, ceea ce tine de salarii e la Ministerul Muncii, iar legea unica a salarizarii este inca in discutii”, au explicat reprezentantii sindicatelor.

Peste 12.000 de angajati din sistemul sanitar din toata tara au protestat intre 21 si 27 martie prin greva de tip japonez. Potrivit calendarului prezentat de sindicalisti, pe 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii va avea loc pichetarea Ministerului Sanatatii, iar pe 11 – 17 aprilie va fi Greva de Avertisment, cu incetarea activitatii timp de doua ore. Daca pana atunci revendicarile sindicalistilor nu vor fi solutionate, pe 18 aprilie medicii vor declansa Greva Generala, cu sustinerea unei treimi din activitate medicala si asigurarea urgentelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.