Social 28 Martie 2016 18:41
Peste 650 de locuitori din Cornatel – sat ce face parte din cele 28 de comune din Sibiu fara sursa de apa potabila – vor beneficia de o statie de filtrare a apei in valoare de 15.000 de Euro, datorita initiativei lansate de Fundatia Polisano.

Pentru strangerea fondurilor necesare acestei actiuni, fundatia Polisano participa la SemiMaratonul Sibiu, ce va avea loc pe data de 28 mai 2016. Printre sustinatorii acestei initiative se numara Clubul Francez de Afaceri din Sibiu si din Cluj si Asociatia de Prietenie Ille et Vilaine. In 2016, unul din doi romani nu are acces la apa potabila. In judetul Sibiu, 28 de comune, printre care se numara si satul Cornatel, nu au o sursa sigura de apa. Aprovizionarea cu apa se face fie la sipotul de la intrarea in comuna – unde riscul de imbolnavire este iminent, cei mai vulnerabili fiind nou-nascutii, copiii si femeile insarcinate – fie de la magazin, o varianta costisitoare si dificila, intrucat locuitorii au venituri minime.

“Am aflat despre nevoia de apa potabila a satului prin asociatia «Dare to care», care administreaza Centrul de Plasament din Cornatel cu 17 copii cu varste intre 5 si 16 ani. Pentru o perioada de timp au beneficiat de o instalatie de filtrare a apei din putul situat in curtea centrului. Acum trebuie sa isi cumpere apa din magazin, o solutie costisitoare, intrucat banii cheltuiti pe apa imbuteliata ar putea fi folositi pentru alte proiecte educative sau sociale ale centrului. Scopul nostru este de a oferi acces intregii comunitati la o sursa de apa pura si curatata de orice substante ori microorganisme care le pot pune in pericol sanatatea.” a declarat Catalina Costache, directorul executiv al Fundatiei.

Fundatia Polisano a demarat acest proiect ” Apa pentru Sanatate” prin care doreste sa instaleze in Cornatel o statie de filtrare a apei cu o capacitate de 4.500 l/ora, la care sa aiba acces fiecare gospodarie si institutie din sat. Costul de achizitie a acestei statii este de 15.000 euro.

Pentru a acoperi 65% din bugetul necesar, proiectul a fost inscris la SemiMaratonul Sibiu 2016, care va avea loc in data de 28 mai 2016. Printre sustinatorii acestei initiative se numara Grupul Polisano, Clubul Francez de Afaceri din Sibiu si din Cluj, Asociatia de Prietenie Ille et Vilaine.

Fundatia Polisano invita toti sibienii si nu numai, care doresc sa se implice in sanatatea comunitatii lor sa se alature acestei cauze, participand la maraton sau sustinand unul din alergatorii inscrisi in proiectul “Apa pentru Sanatate”.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi consultand link-ul MaratonSibiu.ro sau pe pagina de Facebook a Fundatiei Polisano.

Despre Fundatia Polisano

Fundatia Polisano s-a nascut din dorinta de a oferi tuturor oamenilor, in special persoanelor cu o situatie sociala precara, accesul la resursele necesare pentru imbunatatirea sanatatii. In prezent, Fundatia deruleaza un program prin care ofera acces la servicii medicale de calitate persoanelor cu o situatie materiala precara. De la inceputul anului 2016, au fost finantate sapte interventii chirurgicale vitale pentru pacienti afectati de boli foarte grave (dintre care trei copii cu malformatii cardiace). Aceste interventii au putut fi realizate in Sibiu prin implicarea retelei de medici parteneri, profesionisti de renume mondial. Mai multe detalii pe: www.fundatiapolisano.ro
Citeste si:
Baterii perfecte pentru baie: ce elemente să iei în considerare...
Baterii perfecte pentru baie:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.