Social 28 Martie 2016 16:50
Patru biserici catolice si reformate din Bistrita au fost sanctionate cu avertisment.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a Judetului Bistrita-Nasaud, plt. maj. Marius Rus, a declarat, luni, ca pompierii au desfasurat actiuni de control, cu ocazia Pastelui catolic, in patru lacasuri de cult unde au avut loc manifestari religioase, gasind in fiecare lacas probleme, in principal legate de nerespectarea normelor de aparare impotriva incendiilor.

In urma controalelor, cele patru biserici au fost sanctionate cu avertisment pentru deficientele constatate.

Potrivit sursei citate, deficientele au fost legate de nemarcarea in intregime a cailor de evacuare cu indicatoare. De asemenea, s-au gasit cai de evacuare blocate total sau partial din cauza depozitarii unor materiale, dar si stingatoare de incendii neverificate.

Plt. maj. Marius Rus a declarat ca, in urma controalelor, majoritatea deficientelor au fost remediate pe loc.

In perioada urmatoare, pompierii vor continua controalele in bisericile din judetul Bistrita-Nasaud, de aceasta data vizate fiind lacasurile de cult care vor sarbatori Pastele pe 1 mai.

In urma cu o luna, pompierii au aplicat in Bistrita-Nasaud si prima amenda maxima prevazuta de lege unui lacas de cult ortodox, pentru abateri repetate de la legislatia in domeniul securitatii la incendiu. Astfel, Parohia "Sfantul Ilie" din municipiul Bistrita a fost amendata cu suma de 50.000 de lei pentru punerea in functiune a unui obiectiv fara autorizatie de securitate la incendiu, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.