Social 25 Martie 2016 13:16
Nuci sau migdale? Iaurt sau mere? Nu te poti decide pentru ce alimente care se digera mai greu sa optezi pentru a te ajuta sa te simti plina? Iata cele mai indicate alimente pe care le poti consuma pentru scaderea apetitului.

1. Carne slaba

Atunci cand vine vorba despre controlul apetitului, proteinele slabe reprezinta alegerea ideala. Studiile confirma ca proteinele infraneaza poftele de mancare dintre mese. Daca esti vegetariana, insa, se recomanda consumarea urmatoarelor alimente: linte, naut, fasole, spanac, varza, broccoli, mazare.

2. Migdale

Iti este deja foame la cateva ore dupa micul dejun si mai trebuie sa astepti destul de mult pana la pranz? Cateva migdale crude te vor ajuta sa reduci pofta de mancare. In plus, migdalele contin elemente esentiale pentru mentinerea sanatatii, fiind un aliat de nadejde in curele de slabire.

3. Piperul rosu

Cercetatorii de la Universitatea Purdue au descoperit ca piperul rosu poate reduce pofta de mancare si stimuleaza arderea caloriilor, mai ales daca nu ai deja obiceiul de a adauga condimente, scrie prevention.com.

4. Seminte de in

Semintele de in reprezinta o combinatie perfecta de acizi grasi si fibre solubile, care contribuie eficient la scaderea apetitului.

5. Orz
In ciuda faptului ca orzul este carbohidrat, pe care tindem sa-l asociem cu o ardere rapida, un studiu de la Universitatea din Lund, Suedia a constat ca de fapt scade apetitul si reduce nivelul zaharului din sange, prevenind aparitia diabetului.

6. Mere

Gratie fibrelor solubile pe care le contin, merele, indiferent de culoare sau soi, reprezinta o alegere excelenta in cazul in care vrei sa reduci pofta de mancare.

7. Somon

Somonul mentine satietatea, intrucat este bogat in acizi grasi Omega 3, care s-au dovedit a creste nivelul leptinei, un hormon care suprima foamea. Asadar, pe masura ce nivelul leptinei creste, apetitul scade. Printre alimentele bogate in Omega 3 se mai numara tonul, pastravul si macroul.

Citeste si:
Leguma care se vinde mai scump decât carnea. Fermieri: „E trufanda”
Leguma care se vinde mai...

8. Ovaz

Ovazul contine carbohidrati cu eliberare treptata in organism, fapt ce determina o senzatie de satietate chiar si la cateva ore dupa ce s-a consumat micul-dejun, scrie csid.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.