Social 25 Martie 2016 08:30
Cei trei cetateni romani rainiti in atentatele de la Bruxelles care mai sunt internati in spitale in Belgia sunt in stare stabila, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

"Potrivit ultimelor informatii transmise de catre Ambasada Romaniei la Bruxelles pe baza datelor primite de la autoritatile locale, in acest moment, in spitalele din Belgia se afla in continuare internati cei 3 cetateni romani despre care MAE a informat anterior. Acestia sunt in stare stabila, fiind monitorizati permanent atat de cadrele medicale, cat si de reprezentantii misiunii diplomatice romane si echipa consulara mobila, trimisa la Bruxelles din Centrala MAE", potrivit sursei citate.

Totodata, referitor la solicitarile de asistenta consulara, MAE precizeza ca au fost receptionate si solutionate, aproximativ 40 de apeluri telefonice din partea cetatenilor romani, prin intermediul Call Center-ului MAE.

Celula de Criza MAE isi continua activitatea fiind in legatura permanenta cu autoritatile belgiene, prin intermediul celor trei misiuni diplomatice romane de la Bruxelles si a echipei consulare mobile, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare si monitorizarii evolutiei situatiei.

In atentatele din capitala Belgiei care au avut loc marti au fost raniti patru romani, printre care si un minor, unul dintre ei fiind insa externat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.