Social 23 Martie 2016 13:16
Patru universitati romanesti se gasesc si anul acesta in topul international Quacquarelli Symbols (QS) University Rankings.

Universitatile romanesti au reusit sa se mentina la nivelul de anul trecut, cu 10 locuri in Top 500 QS University Rankings, pentru sase programe de studiu, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX. Este vorba de Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, informeaza MEDIAFAX.

In ceea ce priveste primele locuri din top, Massachusetts Institute of Technology (MIT) si Harvard University isi mentin pozitiile fruntase, conducand topul pentru 24 de discipline, fiecare cu cate 12 programe. Pe locul trei se afla University of Cambridge, urmata de Stanford University, California Institute of Technology (Caltech), University of Oxford, University College London (UCL), Imperial College London, Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zurich), University of Chicago si Princeton University.

Dintre universitatile romanesti, Universitatea „Babes-Bolyai” a ajuns pe cea mai buna pozitie, pentru cea mai populara disciplina - Limbi Moderne, ocupand locul 101-150 in topul QS, fiind urmata de Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara, clasate pe locurile 151-200.

Insa, per total, Universitatea din Bucuresti are cele mai bune rezultate dintre universitatile romanesti, cu prezenta in cadrul a cinci discipline diferite, urmata de Universitatea Babes-Bolyai cu 3 discipline. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si Universitatea de Vest din Timisoara au rezultate la cate o disciplina fiecare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.