Social 18 Martie 2016 16:09
Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, care a incetat din viata, joi, la varsta de 91 de ani, va fi inmormantat duminica, de la ora 12, la Cimitirul Filantropia din Bd. Ion Mihalache nr. 89-91, au anuntat reprezentanti ai Academiei Romane.

Ceremonia de inmormantare va incepe duminica, 20 martie, de la ora 12, la Cimitirul Filantropia din Bucuresti de pe Bd. Ion Mihalache nr. 89-91. Matematicianul Solomon Marcus a incetat din viata, joi, la varsta de 91 de ani la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu". Solomon Marcus s-a nascut in data de 1 martie 1925 in judetul Bacau.

Dupa absolvirea studiilor liceale, a urmat cursurile Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut ulterior titlurile stiintifice de doctor in matematica si doctor docent. Dupa absolvirea facultatii, a predat ca profesor la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, iar opera sa a fost citata de peste 1.000 de autori. A publicat peste 50 de volume in Romania si care au fost traduse in mai multe limbi din Europa si nu numai si aproximativ 400 de articole in reviste stiintifice sau de specialitate.

Din 1993 a devenit membru corespondent al Academiei Romane. In anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.