Social 18 Martie 2016 14:42
Cinci persoane prinse ca fumeaza in parcuri pentru copii sau in gara au fost sanctionate de politistii locali din Timisoara, in prima zi dupa intrarea in vigoare a Legii antifumat.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Politia Locala Timisoara, in prima zi dupa intrarea in vigoare a Legii antifumat, agentii acestei institutii au depistat si amendat cinci persoane care fumau in locuri publice.

"Politistii locali au aplicat, in cursul zilei de 17 martie, un numar de cinci sanctiuni persoanelor care nu au respectat prevederile Legii nr. 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun", se arata in comunicat, transmis de corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, doi barbati care au fost depistati fumand la locul de joaca pentru copii din Parcul Carmen Sylva, in apropierea echipamentelor instalate pentru micuti, au fost sanctionati cu cate 100 lei, o a treia persoana fiind sanctionata dupa ce a fost depistata fumand in incinta Pietei Iosefin. Un alt barbat a fost sanctionat dupa ce a fost depistat fumand in Parcul Zurich, in locul destinat copiilor, iar un altul a fost depistat si sanctionat dupa ce a fost surprins fumand in sala de asteptare a Garii de Nord Timisoara.

Conform sursei citate, amenzile pentru persoanele prinse fumand in locuri publice sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei, iar pentru persoanele juridice amenda este de 5.000 de lei la prima abatere, iar la a doua abatere amenda poate ajunge pana la 10.000 de lei si suspendarea activitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.