Social 15 Martie 2016 14:12
O femeie a imbatranit 10 ani in 30 de zile. Care este singurul lucru pe care il poti face pentru a evita soarta ei.

Ai avut o zi stresanta, deadline-uri de respectat la munca, cumparaturi si antrenament dupa, iar cand in sfarsit ajungi acasa tot ce iti doresti este sa pui capul pe perna, machiajul numarandu-se printre ultimele tale griji? Cine nu a trecut prin asta? Din pacate, insa, efectele sunt devastatoare pentru ten.

O femeie a decis sa nu se demachieze timp de o luna pentru a ilustra efectele posibile asupra pielii tale: colmatarea porilor, piele uscata, iritata si roseata. Si mai rau, s-a remarcat o piele imbatranita cu zece ani la sfarsitul lunii, ridurile fiind mai profunde, scrie prevention.com.

"Acesta este un exemplu nerealist", spune Ranella Hirsch, presedinte al Societatii Americane de Dermatologie Cosmetica si Chirurgie Estetica, dermatolog din Massachusetts. "In cazul in care pielea ta are ceva pe ea pentru o luna intreaga, va deveni iritata."

Ganditi-va: sunt multe femei care dorm machiate si se spala dimineata, insa nu-l lasa timp de 30 de zile. Intr-adevar nu este un obicei sanatos, intrucat machiajul poate bloca porii si cauza eruptii; in plu vei fi privata de beneficiile anti-imbatranire ale serurilor si cremelor de noapte.

Avand in vedere insa ca demachierea dureaza doar cateva minute, pentru a preintampina efectele nedorite, se recomanda indepartarea machiajului seara de seara inainte de culcare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.