Social 11 Martie 2016 15:06
Sedinta CSAT va avea loc la ora 19.00 si va fi urmata de o declaratie de presa a presedintelui Klaus Iohannis, a anuntat vineri Administratia Prezidentiala.

Subiectul principal il constituie avizarea OUG privind interceptarile. Premierul Dacian Ciolos a declarat vineri ca ordonanta de urgenta pe tema interceptarilor care va fi adoptata de Executiv reprezinta o solutie ''de moment cel putin'', avand in vedere ca prioritatea este ca procesul de cercetare in justitie sa nu fie intrerupt.

''Este solutia de moment cel putin. E important sa nu existe un vid legislativ din punctul acesta de vedere si pe urma va fi timp sa vedem daca sunt alte solutii mai bune, dar important este sa nu se intrerupa procesul de cercetare in justitie'', a spus primul-ministru.

Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor, structura in cadrul SRI, este desemnat cu rolul de a obtine, prelucra si stoca informatii in domeniul securitatii la cererea organelor de urmarire penala, se arata in proiectul ordonantei de urgenta privind interceptarile.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz favorabil proiectului ordonantei de urgenta privind interceptarile, dar cu cateva observatii, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a precizat, joi, ca parchetele vor folosi infrastructura SRI pentru interceptari, proiectul de ordonanta de urgenta urmand sa fie avizat vineri in CSAT si apoi aprobat in sedinta extraordinara a Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.