Social 11 Martie 2016 09:45
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a precizat, joi, ca parchetele vor folosi infrastructura SRI pentru interceptari, proiectul de Ordonanta de Urgenta urmand sa fie avizat vineri in CSAT si apoi aprobat in sedinta extraordinara a Guvernului.

Ministrul Justitiei a precizat ca proiectul de ordonanta de urgenta prevede folosirea infrastructurii SRI in anchete, dar cu eliminarea oricarei interventii din partea personalului SRI. Raluca Pruna a mai spus ca, dupa avizul CSAT, vineri seara va avea loc o sedinta extraordinara a Guvernului pentru aprobarea actului normativ.

"Guvernul a lucrat la o ordonanta de urgenta. A facut acest lucru imptreuna cu toate parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT si DNA. Maine avem CSAT, pentru ca ne trebuie avizul CSAT. Maine seara, Guvernul va adopta aceasta ordonanta de urgenta. Care este solutia? Romania este azi in situatia in care nu are alta infrastructura decat cea care este administrata de SRI, astfel incat solutia pe care o propune Guvernul in OUG este, evident, folosirea infrastructurii care este la SRI, dar cu eliminarea oricarei interventii umane din partea SRI si cu implicarea exclusiva a procurorului si a politiei judiciare, adica a acelor organe care sunt de cercetare penala", a declarant ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la finalul sedintei de Guvern, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Justitiei a mai spus ca DIICOT si DNA vor avea nevoie de o suplimentare bugetara pentru implementarea acestei Ordonante de urgenta, dar nu a precizat si sumele necesare. "Este evident ca punerea in acord a legislatiei pe care o avem acum cu decizia CCR vine si cu niste costuri", a mentionat Pruna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.