Social 10 Martie 2016 14:54
Primaria si Politia Brasov au stabilit ca din luna aprilie sa fie redusa viteza in municipiu de la 60 km/h la 50 km/h, dupa ce de la inceputul anului s-au inregistrat patru accidente mortale pe trecerile de pietoni.

Primaria Brasov a organizat, miercuri, o sedinta de urgenta a Comisiei de Circulatie in care s-a stabilit sa fie redusa viteza de circulatie in oras de la 60 km/h cat este in prezent, la 50 km/h, incepand din luna aprilie.

De asemenea, s-a luat masura amplasarii mai multor limitatoare de viteza si semaforizarea unor treceri de pietoni din intersectii, fie cu sisteme cu buton, fie cu sisteme cu temporizator. Se vor mai infiinta cateva treceri de pietoni, iar altele vor fi desfiintate, printre care si cea de pe Calea Bucuresti unde, vineri, o fata de 16 ani a fost accidentata mortal de un sofer de 23 de ani.

„Vor fi mai multe treceri de pietoni mai ales in zonele intens circulate unde vor exista limitatoare de viteza, ori semaforizare cu buton, ori semaforizare cu temporizare. De asemenea, vor fi patru treceri de pietoni desfiintate - una pe bulevardul Saturn, una pe Calea Bucuresti unde, de la inceputul acestui an, doua persoane au decedat in timp ce o traversau regulamentar si doua pe bulevardul Grivitei. Politia a spus ca exista justificari pentru desfiintarea acestora astfel incat municipalitatea nu va face altceva decat sa puna in practica cele solicitate de politie", a spus, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Primariei, Sorin Toarcea.

In Brasov vor fi amplasate 70 de limitatoare de viteza, iar 143 de treceri de pietoni vor avea lumina intermitenta, scrie MEDIAFAX.

Primul accident mortal petrecut in 2016 in Brasov a fost produs de deputatul brasovean Mihai Dontu, pe 4 ianuarie. Acesta a accidentat un barbat de 60 ani, care se angajase regulamentar in traversarea strazii, pe Calea Bucuresti. Dupa nici 24 de ore, pe 5 ianuarie, un barbat de 54 de ani a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni de pe strada Independentei din Brasov. Apoi, in 19 ianuarie, o femeie de 64 de ani a murit pe o trecere de prietoni de pe Calea Bucuresti, dupa ce a fost lovita de un sofer de 73 de ani din Buzau. Saptamana trecuta, pe 4 martie, o fata de 16 ani, a fost accidentata grav pe o trecere de pietoni de pe Calea Bucuresti, aceasta murind ulterior la spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.