Social 8 Martie 2016 14:35
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, ii indeamna pe romani sa ii primeasca cu inima deschisa pe refugiatii musulmani, considerand ca Romania ar putea fi tara est-europeana care sa reprezinte un exemplu de toleranta si incluziune.

''Recent am primit un e-mail de la James Bond. Imi dau seama ca acesta nu este numele sau real, ci un pseudonim, dar subiectul abordat era unul serios. Din cuvintele sale, era evident ca isi iubeste foarte mult tara, Romania, si ca este preocupat de bunastarea si viitorul acesteia. Voia sa afle care este parerea mea despre ceea ce el a numit «invazia musulmana» a Europei. Era ingrijorat cu privire la imigrantii recent sositi pe continent, in special in aceasta tara si mi-a cerut sa comentez subiectul. Am considerat ca este important sa fac acest lucru'', arata diplomatul intr-un comunicat remis luni MEDIAFAX.

El a subliniat ca este important ca toata lumea sa fie tratata uman si cu demnitate.

''Tuturor trebuie sa li se ofere o sansa sa se dezvolte, sa aiba o contributie si sa schimbe ceva in aceasta lume. (...) Cred ca Romania ar putea fi tara est-europeana care sa reprezinte un exemplu de toleranta si incluziune, primindu-i pe aceia care isi doresc un viitor mai bun. Cei care isi cauta o noua casa aduc cu ei energie si idei, spirit antreprenorial si entuziasm. Nu considerati acest lucru o potentiala povara pentru societate, ci o potentiala resursa. Lasati-i pe acesti imigranti sa devina parte a acestei noi Romanii pe care o creati, una lipsita de coruptie, in care principiile statului de drept se aplica tuturor cetatenilor si fiecaruia in parte si in care fiecare membru al societatii are ocazia de a contribui la vibranta cultura si economie a Romaniei", este mesajul ambasadorului SUA pentru romani.

Ambasadorul SUA a facut o pledoarie pentru diversitate, invocand ca argumente Holocaustul, lupta lui Martin Luther King sau imigranti celebri ca Albert Einstein, Wyclef Jean, Madeline Albright sau Gloria Estefan.

''Cu siguranta, poate fi infricosator sa primesti noi imigranti, mai ales in numar mare. Ce se va intampla daca nu se acomodeaza, daca vor sufoca serviciile sociale, financiare sau medicale, daca iau locurile de munca ale unor oameni care sunt aici de ani de zile? Exista multe necunoscute. Dar sa nu uitam ca unele dintre cele mai mari contributii ale Americii la societate s-au datorat imigrantilor. (...) Am prezentat aceste exemple pentru ca nimeni nu poate sti de unde va proveni urmatorul Einstein sau urmatoarea Estefan. Pe 3 februarie, la o moschee din Statele Unite, presedintele Obama le-a reamintit tuturor musulmanilor americani: «Nu sunteti musulmani sau americani, sunteti musulmani si americani.» Ii incurajez pe toti locuitorii acestei minunate tari cu o indelungata istorie si o foarte mare diversitate, sa ii primeasca pe imigranti si sa-i ajute sa fie musulmani si romani. Da, domnule Bond, acest lucru este posibil'', a conchis Klemm.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

El a precizat ca este american de prima generatie, tatal sau emigrand din Germania. ''Stiu ca nu este un lucru usor, insa le multumesc celor care l-au primit pe tatal meu cu atatia ani in urma, atunci cand a ajuns pe tarmurile Americii. Astazi sunt extrem de mandru si profund onorat sa impartasesc povestea Americii si a mea, celor care ar putea sa o considere un exemplu de toleranta si incluziune'', a adaugat Klemm, aratand ca acest tip de poveste este reprezentativa pentru SUA.

Ambasadorul a subliniat totodata ca printre cei care fug de razboiul si persecutia din Orientul Mijlociu se numara multe femei si multi copii care au nevoie de protectie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.