Social 7 Martie 2016 11:50
Simularea examenului de Bacalaureat va avea loc in perioada 7 – 10 martie, la nivel national, pentru cei peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a.

Conform calendarului de desfasurare a simularii examenului de Bacalaureat, luni, 7 martie, elevii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana.

Marti, 8 martie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale, iar miercuri, 9 martie, are loc proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie).

Joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele vor fi comunicate elevilor in data de 18 martie, insa notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog.

„Obiectivele simularii examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul invatamantului liceal, stabilirea nivelului real de pregatire atins, precum si optimizarea pregatirii elevilor”, precizeaza ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa, remis MEDIAFAX. Astfel, in urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel national a examenului de bacalaureat, diferentiate in functie de filiera, profil si specializare, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele sunt realizate pe temele prevazute in programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme, de doi profesori din unitatile de invatamant liceal in care elevii sustin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care preda la clasa.

Anul trecut, rata de prezenta la simularea examenului de Bacalaureat la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenti, 28,51% au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenta a fost de 147.454 de elevi (83,31%) si au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.