Social 5 Martie 2016 12:15
Premierul Dacian Ciolos declara ca singurele garantii pe care le poate da in legatura cu spitalele regionale este ca exista finantare si ca Guvernul a inceput sa revada studiul de fezabilitate facut in trecut.

Dacian Ciolos a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca poate da o garantie legata de construirea spitalului regional de urgenta Cluj, respectiv ca va exista finantarea si toata disponibilitatea din partea Guvernului ca lucrarea sa poata sa inceapa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu construieste primul-ministru, nu face studii de fezabilitate primul-ministru, nu pregateste proiectul tehnic. Lucruri care nu tin de mine sau de Guvern nu le pot garanta, dar pot garanta ca exista finantare, ca Guvernul actual a inceput sa revada studiul de fezabilitate care a fost facut in urma cu ceva vreme si studiul trebuie reactualizat pentru a putea lansa proiectul tehnic. Pentru revizuirea studiului de fezabilitate vom folosi Compania Nationala de Investitii, cu obiectivul de a finaliza acest studiu in toamna si sa lansam apoi licitatia pentru proiectul tehnic si pentru executie”, a spus premierul.

La randul sau, vicepremierul Vasile Dancu a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca Guvernul estimeaza ca in luna septembrie sa se dea drumul primului lot din proiectul spitalelor regionale de urgenta.

"Problema este cea legata de stabilirea unei harti a serviciilor medicale pentru fiecare regiune. In doua luni se termina aceasta harta si, dupa aceea, cele legate de actualizarea planurilor de studii de fezabilitate. Exista la Iasi o polemica locala despre locatia spitalului, avem asigurari ca locatia va fi validata de autoritatile locale. Cred ca in aceasta toamna una din garantiile pentru spitalul regional din Cluj este ca avem un ministru preocupat si faptul ca Guvernul a incercat, printr-o metoda simpla, sa simplifice procedurile si sa ajungem la termen. Am vorbit cu comisarul european Corina Cretu, ne-a asigurat ca finantarea exista si, atunci cand terminam aceste conditii, estimam in septembrie, sa se dea drumul primului lot din proiect", a afirmat Dancu.

Citeste si:
Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București. Ancheta...
Percheziții DNA la...

Joi, ministrul Dezvoltarii, Vasile Dancu, spunea ca locatiile pentru trei spitale regionale, care au deja finantare e 150 de milioane de euro din fonduri europene, au fost stabilite deja, iar intarzierile s-au produs pentru ca nu a existat consens pe plan local.

Comisarul european Corina Cretu anunta ca 150 de milioane de euro, destinati constructiei a trei spitale regionale in Romania, asteapta inca la Bruxelles, pentru care "nici macar amplasamentele nu au fost definitivate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.