Social 1 Martie 2016 16:36
Presedintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat marti ca inspectorii institutiei au verificat in urma cu o saptamana firma Bradet Lactate din Arges si nu au gasit nicio problema. Ulterior s-a descoperit ca branza produsa de aceasta firma este contaminata cu E. Coli.

Presedintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat marti ca inspectorii institutiei au verificat in urma cu o saptamana firma Bradet Lactate din Arges si nu au gasit nicio problema. Ulterior ANSVSA a descoperit ca branza produsa de aceasta firma este contaminata cu E.Coli. “A fost verificata de mai multe ori. Ultima oara cred ca inainte cu o saptamana si nu a fost nicio problema“, a declarant presedintele ANVSA, Andrei Butaru.

El a spus ca, in urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit intr-un lot de branza produsa de firma Bradet Lactate Escherichia Coli, tulpina O26. Butaru a adaugat ca acelasi rezultat l-a avut si analiza efectuata in carnea de pui descoperita in frigiderul unei gospodarii proprii, scrie MEDIAFAX.

Cat priveste cele doua ferme care au furnizat laptele catre firma Bradet, acestea“ livreaza lapte in mai multe parti. Acum se recolteaza probe de acolo. Pana in prezent nu am avut probleme acolo. Din doua judete – Dolj si Arges“, a mai declarat presedintele ANSVSA.
El a respins posibilitatea ca pe piata sa existe inca produse contaminate cu bacteria E.Coli.

“Noi verificam si nu am gasit pana acum. In aceste conditii a fost probabil o greseala care se va gasi in momentul anchetei epidemiologice. Fiecare lot scos la vanzare are o fisa de conformitate pe care trebuie sa o dea producatorul. Face anumite tipuri de analize. Nu poate sa faca toate analizele pe toate loturile. Se fac (teste n.r.) si pe E.Coli daca stabilim noi, daca sunt suspiciuni“
, a mai spus Butaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.