Saisprezece copii cu boala diareica acuta sunt internati la Spitalul Judetean Arad, medicii declarand ca intre ei nu exista vreo legatura si ca trebuie sa stea in unitatea medicala pentru ca sunt deshidratati.

Medicul epidemiolog Mihaela Citu din cadrul Directiei de Sanatate Publica Arad a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca la Spitalul Judetean sunt internati 16 copii, cu varste pana in cinci ani, cu boli diareice acute si cu sindrom acut de deshitratare de 7-8 la suta de gradul 2. "Toti au fost izolati pe sectia de boli infectioase copii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, fiind supusi la trament de specialitate sub indrumarea medicului", a spus medicul epidemiolog Mihaela Citu.

Potrivit acesteia, sindromul acut de deshitratare de gradul 2 necesita internare in spital. Cazurilor copiilor nu sunt grave, iar micutii raspund bine la tratament. De asemenea, medicii sunt ca nu exista legaturi intre cazurile copiilor internati, micutii fiind atat din municipiul Arad, cat si din judet, inclusiv din mediul rural.

Medicii recomanda spalarea frecventa a miinilor, spalatul legumelor si fructelor sau prepararea termica suficienta a carnii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.