Trupul turistului ucrainean disparut in masivul Piatra Craiului a fost coborat din munti, vineri seara, si predat Serviciului de Medicina Legala Brasov.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Ciprian Aldea, trupul turistului a fost coborat vineri seara, la ora 20.00, la pensiunea „Sapte crai“ din zona Plaiul Foii, fiind preluat de Serviciul de Medicina Legala. Turistul, in varsta de 24 de ani, era originar din localitatea ucraineana Odessa si venise in Romania impreuna cu patru prieteni, informeaza MEDIAFAX.

Joi dimineata, tanarul a iesit din refugiul Saua Grindului si a alunecat intr-o prapastie de 500 de metri. Barbatul a fost reperat de catre jandarmii montani si salvamontisti in zona „La Lanturi“, vineri la pranz. Echipele de salvare au intervenit pentru recuperarea trupului barbatului, insa interventia a fost foarte dificila, in zona fiind teren foarte accidentat, stancos, iar temperatura era de minus 10 grade Celsius, potrivit sursei citate. Ceilalti turisti au fost coborati pe partea masivului Piatra Craiului din judetul Arges, spre Rucar.

Serviciul de urgenta 112 a fost anuntat, joi, la ora 14.00, cu privire la disparitia unui turist ucrainean de la refugiul Saua Grindului din masivul Piatra Craiului, care a iesit din refugiu la ora 05.00 si nu s-a mai intors. Ucraineanul se afla la refugiu alaturi de alti patru turisti, acestia anuntand disparitia lui abia dupa noua ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.