Cei doi copii din judetul Olt care au contactat bacteria E-coli vor fi externati, insa sursa infectiei inca nu a fost depistata cu exactitate, au anuntat reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, citati de corespondentul MEDIAFAX.

Medicul Catalin Patru, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a declarat ca in niciunul dintre cele trei cazuri nu exista asocieri cu sindromul hemolitic-uremic. In plus, prezenta infectiei cu E-coli nu s-a confirmat in cazul altor sapte cazuri pentru care medicii asteptau rezultatul analizelor.

"Dintre cele sapte cazuri pentru care asteptam confirmarea, nu avem nicio infectie bacteriana. Cazurile aflate in spitalizare au o evolutie favorabila. Cele doua cazuri confirmate cu E-coli urmeaza sa fie externate, unul azi si celalalt cand starea permite. Cel cu rotavirus va fi si el externat. Evolutia clinica nu indica asocieri cu sindromul hemolitic", a declarat, pentru MEDIAFAX, doctorul Catalin Patru.

Medicii din Slatina au raportat saptamana aceasta, la DSP Olt, zece cazuri de copii ce au prezentat scaune diareice. In ciuda ameliorarii starii de sanatate a celor trei cazuri mai grave, doctorii nu pot spune cu certitudine care a fost sursa infectiei.

Georgiana Marin, mama unuia dintre copii care au fost infectati cu E-coli, in varsta de sapte luni si jumatate, a declarat ca i s-a spus ca sursa infectiei poate proveni din alimente ori de la jucarii.

„Am venit cu copilul in stare foarte grava, voma si avea foarte multe scaune diareice. Era foarte rau, dar acum este bine datorita medicilor. M-am speriat foarte rau si din aceasta cauza am venit cu ea la spital. Initial, am sunat medicul de familie, dar nu a interesat-o pentru ca era duminica. I-am dat lapte de vaca, copilul este vaccinat. Fetita a mancat mere si banane. Medicii mi-au spus ca a luat aceasta bacterie de la obiectele pe care le-a bagat in gura. Mi-au spus ca a luat ori de la alimente, ori de la jucariile pe care le baga n gura”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgiana Marin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.