Dramaturgul Ion Luca Caragiale a fost numit cetatean de onoare al municipiului Ploiesti, in urma unei decizii adoptate, joi, de Consiliul Local, un singur consilier alegand sa nu participe la vor, deoarece, in opinia sa, "este mult prea tarziu si mult prea putin", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform alesilor locali, titlul de cetatean de onoare al municipiului Ploiesti a fost conferit dramaturgului pentru "uriasa contributie adusa literaturii romane", precum si pentru atasamentul si pretuirea manifestate fata de orasul Ploiesti si comunitatea locala, care i-au fost sursa de inspiratie pentru majoritatea creatiilor.

In expunerea de motive se arata ca: “Dramaturgul s-a considerat intotdeauna a fi ploiestean. Aici a crescut, aici a invatat, s-a format si a descoperit lumea plina de pitoresc a negustorilor, a micilor functionari, a demagogilor, a republicanilor infocati si a amorurilor pasionale, lume care se va regasi, mai tarziu, atat de pregnant exprimata in opera sa".

Hotararea privind acordarea, post-mortem, a titlului de cetatean de onoare al municipiului Ploiesti dramaturgului Ion Luca Caragiale a fost adoptata cu 23 de voturi "pentru".

Consilierul local Paul Palas (PNL) nu a partipat la vot, spunand ca, in opinia sa, este "mult prea tarziu si mult prea putin pentru Caragiale”, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.