Specialistii Directiei de Sanatate Publica Sibiu au raportat joi inca trei cazuri de gripa AH1 in judetul Sibiu, inregistrate in decurs de o saptamana.

Potrivit unui comunicat de presa transmis joi de Directia de Sanatate Publica a judetului Sibiu, au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ, iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009. "Au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ (recoltata de la o femeie in varsta de 29 ani), iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009 (la 2 femei din Sibiu cu varste de 46 si 63 de ani si la un barbat de 52 de ani din Selimbar)", se arata in comunicatul DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, alte doua probe, recoltate saptamana precedenta pentru detectare de virus gripal, care erau in curs de investigare, de la o tanara in varsta de 15 ani si o femeie de 56 de ani, au rezultat pozitiv pentru virus gripal Tip A H1 pademic 2009, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comunicatul DSP Sibiu arata, de asemenea, ca in cadrul Sistemului de supraveghere de rutina a infectiilor respiratorii si a gripei, la nivelul judetului, in saptamana 15 – 21 februarie, cazurile de suspiciuni de gripa raportate au fost 18.

In ceea ce priveste situatia vaccinarii in judetul Sibiu, au fost repartizate 16.750 de doze de vaccin antigripal, in trei transe reprezentand circa 32.65% din totalul persoanelor catagrafiate (51.299).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.