Guvernul a emis o OUG care creeaza cadrul legal pentru reincadrarea fostilor politisti care au incetat serviciul la cerere, precum si promovare in functie.

"Aceasta ordonanta creeaza conditii pentru angajarea unui numar suplimentar de politisti pe baza unor mecanisme bine conturate, reangajarea celor care au parasit sistemul. In perioada 2008-2013 au fost disponibilizari numeroase, oamenii aceia pot reveni in sistem pe baza unui concurs pentru ca deja au pregatirea necesara si pot fi reincadrati. De asemenea, se accelereza mecanismul prin care agentii pot deveni ofiteri pe baza noului concurs pentru ca multi dintre agentii de politie sunt deja cu studii superioare, s-au angajat asa", a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

El a justificat necesitatea luarii acestor decizii prin nevoia acuta de politisti. "Toate aceste masuri vin ca urmare a deficitului de personal pe care il inregistreaza Politia, de aproape 15.000 de posturi, cauzat de iesirile din sistem din ultimii ani, cum spuneam, si de noua lege a pensiilor pentru personalul militar care a favorizat anumite pensionari anticipate", a mai spus Suciu, potrivit MEDIAFAX.

La reincadrare, politistii vor primi aceleasi grade profesionale pe care le detineau la data trecerii lor in rezerva. Nu vor putea fi reincadrati fostii politisti ale caror raporturi de serviciu au incetat la implinirea varstei si a celorlalte conditii de pensionare ori ca urmare a destituirii din politie, acordarii calificativului nesatisfacator in urma evaluarii anuale, condamnarii prin hotarare judecatoreasca definitiva, nepromovarii examenului de definitivare in profesie, nedefinitivarii studiilor cerute de lege sau incadrarii frauduloase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.