Salina Slanic din Prahova a fost redeschisa miercuri turistilor, la mai bine de trei luni de cand accesul publicului a fost interzis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Societatea Nationala a Sarii a anuntat ca Salina Slanic din judetul Prahova este redeschisa vizitarii incepand cu 24 februarie. Potrivit conducerii sucursalei, accesul in mina se face tot cu microbuze, iar luni si marti, intrarea vizitatorilor este interzisa. Cat timp a fost sistata activitatea turistica, s-au facut lucrari de amenajare si de intretinere si verificari la tavane.

Salina Slanic a fost inchisa pentru verificari, incepand din noiembrie 2015, scrie MEDIAFAX.

Salina Slanic Prahova a fost deschisa vizitarii dupa anul 1970, turistii coborand la aproximativ 200 de metri adancime. Anual, in aceasta salina vin 200.000 de persoane, aici fiind amenajat si un centru de tratament.

Citeste si: Prahova: Salina Slanic, inchisa pentru turisti pana la obtinerea avizelor

In luna august 2014, un lift care functiona din anul 1936 si in care se aflau mai multe persoane s-a prabusit in gol, iar un turist a suferit o luxatie. Potrivit conducerii Salinei, liftul ramane si anul acesta in programul de investitii al sucursalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.