Invatamantul romanesc continua sa produca valori.

Marilena, Claudiu si Emanuel sunt colegi in clasa a XII-a B la Colegiul National "Ienachita Vacarescu" si din toamna vor fi colegi si la faimoasa universitate din Anglia. Cei trei au fost acceptati la Oxford si vor continua studiile printre cele mai luminate minti ale generatiilor lor in domeniile pe care le-au ales fiecare.

Marilena a ales Informatica, Emanuel va fi student la Inginerie, in timp ce Claudiu se va specializa in Chimie. Toti trei au trecut cu bine de probele eliminatorii, dar si de interviurile pe care le-au sustinut la Oxford in luna decembrie a anului trecut. O singura conditie mai au de indeplinit: sa obtina peste noua la examenul de bacalaureat din vara, anunta Digi24.

Claudiu Savulescu, elev: „Consider ca la Universitatea Oxford imi voi continua calatoria in drumul stiintei.”

Marilena Bescuca, eleva: „Cred ca o sa fie cam greu, din cauza volumului de munca pe care il necesita absolvirea si studiul la Oxford si, in acelasi timp, stiu ca o sa fie frumos datorita oamenilor cu care voi conversa si voi trai acolo. Datorita locurilor si bibliotecilor si muzeelor la care voi avea acces.”

Emanuel Dumitru: „Am realizat ca, daca vreau sa fac inginerie, am mult mai multe sanse afara pentru ca la noi ingineria nu este punct foarte tare, mai ales din cauza finantarii.”

Alaturi de Marilena, Claudiu si Emanuel, alti sase colegi de clasa vor ajunge la universitati din Londra, Sheffield, Manchester sau Glasgow.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.