DSP Bacau a inceput o investigatie epidemiologica dupa ce starea unui copilas de un an cu sindrom hemolitic uremic s-a inrautatit si a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iasi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Ministerului Sanatatii, Directia de Sanatate Publica Bacau a informat despre aparitia, in ziua de vineri, a unui caz de sindrom hemolitic uremic la Spitalul Judetean din Bacau.

Copilasul de 1 an din orasul Bacau s-a internat vineri la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, iar apoi a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iasi, la sectia de nefrologie, scrie MEDIAFAX.

"Potrivit DSP Bacau, copilul a manifestat boala diareica acuta cu debut in data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp de trei zile in regim ambulatoriu cu o evolutie favorabila, dar cu inrautatire a starii de sanatate in data de 18 februarie", arata Ministerul Sanatatii.

Copilasului i-au fost recoltate probe pentru a se stabili clar cauza aparitiei sindromului. Totodata, DSP Bacau a inceput investigatia epidemiologica efectuand inclusiv ancheta alimentara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.