''Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova printr-o hotarare de guvern. Ajutorul este in valoare de 16,69 milioane lei si consta in alimente de baza – faina, zahar, malai, paste fainoase, conserve de carne, dar si pacura pentru incalzit'', a declarat Dan Suciu, purtator de cuvant al Executivului.

El a precizat ca produsele vor fi scoase din rezerva nationala de stat. Transportul alimentelor va fi facut cu masinile Rezervei nationale de stat, iar pentru pacura este nevoie de o alocare suplimentara in valoare de 3,13 milioane lei, bani din fondul de rezerva bugetara pentru a suplimenta bugetul MAI, care va coordona acest transport.

''Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul Romaniei l-a promis Republicii Moldova si care tine cont de necesitatile locale, de necesitati din anumite sate si orase din Republica Moldova care trec printr-o perioada dificila'', a mai spus Dan Suciu.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, la sfarsitul lunii ianuarie, dupa intalnirea cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, ca Romania conditioneaza acordarea primei transe din acordul de asistenta financiara rambursabila de un set de masuri concrete de reforma pe care Guvernul de la Chisinau trebuie sa le ia.

In prima faza insa, Romania a promis sa acorde Republicii Moldova un sprijin de urgenta pentru cetatenii cei mai nevoiasi, constand in principal in produse de prima necesitate, spunea Ciolos cu acea ocazie, scrie MEDIAFAX.