Un al treilea copil dintre cei internati cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a murit marti, a anuntat un reprezentant al spitalului.

Copilul care a murit marti dupa-amiaza, a decedat din cauza complicatiilor bolii si "nu se cunoaste cauza ca nume de microb” a spus, pentru MEDIAFAX, dr. Mihaela Balgradean, sefa Sectiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetita de un an si patru luni, care era intubata si care se afla la internata la terapie intensiva.

In Spitalul " Marie Curie" din Capitala, mai sunt internati noua copii diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic, sase dintre acestia se afla internati la Nefrologie si trei la Terapie Intensiva.

Tot marti, mai devreme intr-o conferinta de presa, directorul Centrului National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, dr.Adriana Pistol a declarat ca doi copii internati la sectia de nefrologie " vor pleca acasa, cu o situatie net ameliorata, ei nu au necesitat dializa".

Potrivit Adrianei Pistol, ceilalti patru copiii, internati la nefrologie vor avea nevoie de dializa peritoneala, dar "au o evolutie buna, practic ei au inceput sa isi reia treptat functia renala, au inceput sa manance, e un lucru extrem de important sa-si foloseasca tubul digestiv".

Directorul Centrului National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a spus ca este important ca acesti copii sa fie atent monitorizati pentru a nu ramane cu sechele. "Noi urmarim evolutia si progresivitatea functiei renale", a spus medicul.

"Ne mai intereseaza sechelele cu care ar putea ramane dupa perioadele de invaliditate pe care le-a presupus terapia intensiva, deoarece vorbim de copii care au fost intubati", a precizat medicul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.