Locuitorii din zona Eroilor au fost evacuati din cauza problemelor cauzate de lucrarile la Magistrala 5.

Locuitorii din zona Eroilor se vor putea intoarce acasa de saptamana viitoare, a anuntat marti, intr-un comunicat, compania Metrorex. Potrivit comunicatului, Metrorex a primit luni expertiza "care a confirmat faptul ca imobilele sunt in siguranta, atat din punct de vedere al stabilitatii terenului de sub cladire, cat si din punct de vedere structural".

Metrorex anunta ca "desi cladirile nu au fost afectate in nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranta, s-au efectuat lucrari de consolidare a terenului de sub cladiri si din jurul acestora".

Metrorex a transmis, luni, o adresa cu rezultatele expertizei catre constructor si "spre stiinta" catre consultant, precum si catre Inspectoratul de Stat in Constructii.

Potrivit Metrorex, constructorul s-a angajat sa execute in locuinte lucrari de inlocuire a unor instalatii, precum si lucrari de vopsitorie si finisaje, astfel ca locatarii se vor putea intoarce in casele lor dupa finalizarea acestor lucrari, incepand cu saptamana viitoare acestia putand sa se mute in locuinte.

Pentru a se evita o noua restrictionare a circulatiei, Metrorex a solicitat ca in perioada in care circulatia de pe bulevardul Eroilor este restrictionata, sa se realizeze si accesul care subtraverseaza acest bulevard. Aceste lucrari ar fi necesitat conform graficului o intrerupere a traficului in zona timp de trei luni - perioada prevazuta in proiect si programata pentru luna mai 2016.

Problemele pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti au aparut pe 12 decembrie, cand terenul s-a surpat din cauza lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, existand riscul de prabusire a soselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, iar circulatia in zona - unde se afla mai multe vile - a fost inchisa, scrie MEDIAFAX.

Dupa surparea soselei, au fost evacuati 14 adulti si trei copii din imobilele afectate. Antreprenorul a asigurat cazarea, patru dintre cei evacuati fiind cazati la un hotel. Ceilalti locatari evacuati au refuzat cazarea la hotel si au mers la cunoscuti, preciza Metrorex.

Citeste si:
Scenariu 2050: Câți locuitori va mai avea România peste 30 de ani
Scenariu 2050: Câți locuitori...

Potrivit municipalitatii, costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, in zona Eroilor, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.