ANAF a somat luni Antena 3 si Antena 1 sa evacueze sediul din soseaua Bucuresti - Ploiesti in termen de cinci zile lucratoare.

Reprezentantii postului au acuzat, in direct, ca se ingradeste libertatea de exprimare si s-ar dori "scoaterea Antenei 3 de pe piata" sau inchiderea postului. Dar ANAF vizeaza doar sediul televiziunii, conform unei decizii judecatoresti vechi de un an si jumatate, nu masuri precum intreruperea emisiei sau blocarea activitatii jurnalistice.

Emisiunea moderata de Mihai Gadea in seara de marti, desfasurata dupa primirea instiintarii, a adus in platou toate vedetele trustului, s-au citit mesaje de sustinere de la politicieni, actori, cantareti, jurnalisti, dar si de la "protestatari". Desi nu s-a spus explicit, concluzia emisiunii maraton a fost ca oamenii vor/trebuie sa apere televiziunea prin proteste masive de strada.

Mihai Gadea a publicat un mesaj pe Facebook, in care acuza absurditatea deciziei. Mesajul sau suna asa. "Sunt în direct la Antena 3, alături de colegii mei. ANAF ne-a cerut astăzi să eliberăm sediile în 5 zile. Știu și ei, la fel de bine ca și noi, că așa ceva este imposibil. Urmăriți evoluția evenimentelor, fiți alături de noi! Intenționez să transmitem live, 24 din 24, această mutare care ar putea intra în cartea recordurilor. Antena 3 e aici! Unde va fi mâine?"

Mesajul a fost distribuit pe Facebook inclusiv de fostul premier Victor Ponta.

Iata mai jos comunicatul oficial al ANAF:

"Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi, 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate.

Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cu modificarile ulterioare", se arata in comunicatul publicat de Hotnews.

Mircea Badea: "EXECUTIE, NU EXECUTARE. SISTEMUL SECURIST VREA SA NE OMOARE"

"Astazi ANAF a trimis trupe si masini la sediile Antenei pentru a ne soma sa le parasim in cinci zile. Asta dupa cu trustul Intact facuse nenumarate demersuri legale, oficiale, in scris pentru a stabili una dintre cele doua variante posibile: plata unei chirii sau stabilirea unui calendar rezonabil de evacuare. N-ai cum sa muti o televiziune in cinci zile. Este imposibil. Ei stiu asta. Vor executie nu executare. Vom lasa sistemul securist, mafiot sa ne omoare", potrivit postarii publicate de Badea, alaturi de o fotografie cu o masina a ANAF", a scris acesta pe site-ul lui.
Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.