Compania Hidro Prahova S.A. a intrerupt luni alimentarea cu apa in Breaza, pentru a spala si dezinfecta rezervorul principal, iar locuitorii primesc apa cu cisternele, dupa ce in 8 februarie a fost depistata o bacterie in retea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii Prefecturii Prahova au declarat, pentru MEDIAFAX, ca a fost curatata conducta magistrala, iar in acest moment este in desfasurare operatiunea de dezinfectare. Urmeaza sa se preleveze probe din apa, in vederea punerii in functiune a aductiunii de la Paltinul, ca noua retea de apa.

Potrivit ISU Prahova, angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta au asigurat transportul de apa potabila pentru populatie cu cinci autocisterne a cate 5.000 de litri.

De asemenea, ISU Prahova a pus la dispozitia primariei doua statii pentru potabilizarea apei, care au fost amplasate la Fabrica de Paine si la Scoala Generala "Constantin Brancoveanu".

Pe 8 februarie, locuitorii din Breaza au fost anuntati ca apa de la robinete nu este potabila, dupa ce in retea a fost gasita o bacterie, Clostridium Perfringens.

Potrivit reprezentantilor DSP Prahova, disfunctionalitatea a fost relevata de monitorizarea de audit, facuta in 8 februarie, cand probele luate din apa de la Breaza au iesit neconforme, la sursa de apa de la Nistoresti, fiind gasite "rare colonii" de Clostridium Perfringens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.