Inca un copil din Arges a murit, luni dimineata, la spitalul "Marie Curie" din Capitala, din cauza unei infectii digestive grave.

Doi bebelusi au murit, pana la aceasta data, si alti 10 sunt internati in spital, patru fiind in stare grava. O fetita, care era intubata inca de saptamana trecuta, pe Sectia de Terapie Intensiva, a murit la Spitalul “Marie Curie” din Capitala, au confirmat pentru MEDIAFAX, reprezentantii spitalului.

Este al doilea deces, dupa ce in data de 4 februarie, un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza infectiei digestive grave. In acel caz, medicii au stabilit ca este vorba despre virusul E.coli. In prezent, 10 copii din judetul Arges sunt internati la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti.. Dintre acestia, patru bebelusi sunt in stare grava, unul dintre ei fiind ventilat mecanic.

Directia Sanitar-Veterinara Arges a demarat, sambata, controale la un lant de magazine din judet, dupa ce mai multi parinti au declarat ca le-au dat portocale copiilor. Probele au fost trimise laboratorului din Bucuresti, iar rezultatele sunt asteptate cel tarziu marti. In paralel, Directia de Sanatate Publica Arges a facut verificari in casele din care provin bebelusii, iar rezultatele analizelor de laborator vor fi facute publice luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.