Peste 1.000 de persoane, majoritatea mineri, au participat, sambata, la Petrosani, la un miting pentru salvarea mineritului. Liderii sindicali au cerut masuri din partea guvernantilor pentru a salva Valea Jiului.

Actiunea de protest a fost initiata de Sindicatul Muntele si face parte din campania „Hunedoara suntem noi”, avand ca obiectiv gasirea de solutii pentru salvarea locurilor de munca in judetul Hunedoara. Mitingul a debutat in fata Casei de Cultura din municipiul Petrosani si a continuat cu un mars pe bulevardul 1 Decembrie pana in fata sediului Complexului Energetic Hunedoara. Presedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu s-au gasit solutii la nivel guvernamental si ca daca nu se rezolva imediat situatia, vor ramane mii de someri.

Complexul Energetic Hunedoara se afla in acest moment in insolventa, datoriile se ridica la 1,2 miliarde de lei, iar aproape 6.000 de angajati risca sa-si piarda locurile de munca.

La miting au fost prezenti si membri ai Sindicatului Cartel Alfa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar si liderii sindicali ai energeticienilor de la Termocentrale Mintia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.