Peste 700 de oameni au participat, sambata, la un miting de sustinere a familiei Bodnariu, organizat de Asociatia Evanghelica din Romania.

Manifestarea, care a avut loc in fata Palatului Culturii din centrul municipiului Ploiesti, a durat doua ore si a fost una pasnica. Conform organizatorilor, mitingul a fost unul de sustinere a familiilor Bodnariu, Nan, Radulescu, despartite de proprii copii de catre autoritatile norvegiene.

“Este o manifestare pro familie. Vrem sa fim alaturi de familiile de romani din Norvegia ce au ramas fara copii. Speram sa sensibilizam. Vrem sa fim alaturi de ei si sa simta acest lucru. Sunt persoane venite nu numai din Prahova ci si din Dambovita. Copiii trebuie sa creasca in familiile lor biologice” a declarat pentru MEDIAFAX Razvan Neagu, organizator.

Sambata, la Ploiesti, a fost facuta publica si o “rezolutie de sustinere a familiilor de romani ale caror copii au fost rapiti de statul norgevian”. Rezolutia, care cuprinde 7 puncte, solicita statului norvegian sa inapoieze copiii familiei Bodnariu si cere statului roman sa continue eforturile pentru reintregirea familiei Bodnariu.

Copiii familiei romanului Marius Bodnariu, inginer IT, si sotiei sale norvegiene Ruth, asistenta medicala, au fost luati de catre Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce doua dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor. Cei cinci copii au fost plasati in trei familii-surogat, iar de curand a fost deschisa procedura adoptiei internationale pentru ei, potrivit reprezentantilor familiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.