Omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie (59 de ani), patronul clubului FC Brasov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat definitiv in cazul omului de afaceri, asa ca acesta a fost incatusat si urcat intr-o duba a politiei pentru a fi dus la arest. Ioan Neculaie este cercetat pentru doua infractiuni de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani, aflate in concurs real.

Anchetatorii au stabilit ca in perioada martie 2013 - mai 2015, in calitate de actionar majoritar la SC ICIM S.A. Brasov si SC Fotbal Club Brasov S.A., el s-a asociat cu Stelian Florin Paunescu (director economic in cadrul grupurilor de firme Prescon SA si Roman SA si presedinte al Consiliului de Administratie al ICIM Brasov si FC Brasov) si cu Corina Eugenia Slavila (jurist in cadrul grupului de firme controlate de Neculaie).

Asocierea dintre cei trei a fost facuta cu scopul de a ajuta clubul FC Brasov sa stabileasca in mod fraudulos un TVA deductibil in cuantum de aproape 7 milioane lei prin inregistrarea in contabilitatea clubului a unei operatiuni nereale, respectiv a achizitiei la 24 ianuarie 2014 a unei presupuse investitii de la SC ICIM SA Brasov constand intr-o baza sportiva situata in Brasov, potrivit procurorilor.

"Valoarea pretinsei investitii atestata de inscrisurile inregistrate in contabilitatea SC Fotbal Club SA Brasov a fost stabilita la suma de 36.007.878,88 lei (din care 6.969.266,88 TVA), desi in realitate SC Fotbal Club Brasov S.A. nu a dobandit niciun drept concret si niciun bun in urma respectivei tranzactii, aceasta tranzactie neavand valoare economica. In urma inregistrarii acestor inscrisuri in evidentele S.C. Fotbal Club Brasov S.A., aceasta societate a compensat pana in luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentind TVA deductibil aferent pretinsei achizitii rezultata din documente ce atesta operatiuni nereale", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov din 29 ianuarie, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.