Pentru a evita orice fel de incident, pe viitor, controlorii RATB vor fi insotiti pe traseu de jandarmi.

Fraudele si conflictele din mijloacele de transport in comun par sa se inteteasca in ultimul timp. Tot mai des sunt mediatizate cazuri de controlori care agreseaza sau sunt agresati de calatori. Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti vor sa reduca pe cat se poate atat frauda, cat si aceste tipuri de conflicte.

“Pare ca se reiau incidentele intre calatorii care circula fraudulos si excesul de zel al controlorilor RATB. Conform art. 18 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, controlorii nu au voie sa atinga pasagerii si nu ii pot obliga sa se legitimeze. Obligatia controlorilor RATB este doar sa verifice legitimatia de calatorie, procedura de legitimare fiind o conventie sociala acceptata. Cand calatorii refuza sa se legitimeze, controlorii trebuie sa solicite sprijinul jandarmeriei sau al politiei. De asemenea, tot conform legii, controlorii nu au voie sa retina calatorii sau sa ii coboare din mijlocul de transport in comun fara permisiunea lor. Pentru a evita astfel de situatii, pe viitor, RATB va incheia un contract de colaborare cu jandarmeria, pentru prevenirea calatoriilor frauduloase si pentru reducerea actelor de violenta din mijloacele de transport in comun”, a declarat pentru ziarulring.ro, Richard Radu, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.