O expozitie cu lucrari publicate in detentie in perioada 2010-2015, intitulata "Carti cu raspundere limitata" si care include volume semnate, printre altii, de Gigi Becali, George Copos si Mihai Stoica, va fi organizata, in perioada 4 februarie - 31 martie, la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Expozitia va fi vernisata, joi, la ora 12.00, la parterul Bibliotecii Nationale a Romaniei, si include aproximativ 80 de volume, care au fost scrise de persoane aflate in detentie. Aceste volume fac parte din fondul de carte al Bibliotecii Nationale, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii institutiei.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 4 februarie - 31 martie, in fiecare luni, miercuri si vineri, intre orele 08.00-18.00, si martea si joia, intre orele 08.00-20.00. Intrarea la expozitie este libera. Biblioteca Nationala are menirea de a colecta si a comunica tot ceea ce compune productia editoriala romaneasca, de la inregistrarea intentiilor de publicare (prin functia de Centru National ISSN-ISBN-CIP) pana la completarea Depozitului Legal cu exemplarele aferente fiecarei aparitii si la regasirea titlurilor (a descrierilor bibliografice) in Bibliografia Nationala.

Din lista completa de lucrari stiintifice publicate in detentie in perioada 2010-2015, comunicata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, la solicitarea Ministerului Justitiei, la finalul anului 2015, Biblioteca Nationala a Romaniei detine in prezent aproximativ o treime. Doar 80 dintre aceste titluri sunt insa accesibile, restul (dintre cele publicate in special in 2014 si 2015) fiind in curs de prelucrare. Din acest motiv, Biblioteca Nationala, prin intermediul Serviciului Depozit Legal, trimite catre edituri atentionari referitoare la respectarea Legii privind Depozitul Legal de documente numarul 111 din 1995, care impune obligatia de a depune un numar de exemplare prevazut prin lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.