Omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie va fi cercetat sub control judiciar, dupa ce Tribunalul Brasov a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva, sambata dimineata, in jurul orei 03.30, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Neculaie a fost adus in fata instantei din arestul Politiei Brasov cu o duba, vineri, in jurul orei 22.30, cu cateva minute inainte sa-i expire ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Milirdarul a iesit de la audieri in jurul orei 02.00, iar instanta a ramas in pronuntare pana la ora 03.30 cand a decis respingerea propunerii de arestare preventiva si cercetarea lui sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Neculaie este cercetat pentru infractiunile de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

De asemenea, si directorul economic al firmelor acestuia, Florin Paunescu va fi cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru evaziune fiscala sub forma complicitatii.

Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov a anuntat, vineri, intr-un comunicat, ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Ioan Neculaie (59 ani) pentru doua infractiuni de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani, aflate in concurs real.

De asemenea, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata si fata Florin Paunescu (51 ani), directorul economic al firmelor controlate de Neculaie, scrie MEDIAFAX.

Ioan Neculaie este patronul si finantatorul clubului FC Brasov din 1999. Clubul a intrat in insolventa din 4 martie 2015 si in prezent se judeca planul de reorganizare a societatii.

In noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, in martie 2008.

Si in aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de tulburare de posesie in forma participatiei improprii, intr-un caz legat de incalcarea proprietatii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Brasov.

Citeste si:
Ioan Neculaie, fost patron FC Brașov, de negăsit după ce instanța...
Ioan Neculaie, fost patron FC...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.