Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, spune ca a fost informat, vineri dimineata, despre perchezitiile care au avut loc la Directia de Cultura Bucuresti, precizand ca este ingrijoratoare coruptia din domeniul patrimoniului.

"Am fost informat ca in cursul acestei dimineti au avut loc perchezitii la Directia de Cultura Bucuresti. Vom face tot ceea ce se impune pentru a asigura transparenta, legalitatea si lupta anticoruptie. Ancheta trebuie sa clarifice situatia pana la ultimele consecinte. Este ingrijoratoare coruptia din domeniul patrimoniului. Justitia trebuie sa investigheze toate suspiciunile si actele de coruptie", a scris ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, vineri, pe pagina sa de pe platforma de socializare Facebook.

Mai multi functionari din Ministerul Culturii sunt audiati vineri de politistii din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, intr-un dosar de trafic de influenta, in care au fost deja retinute trei persoane, au precizat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei. Doi barbati au fost prinsi in flagrant joi seara, in timp ce primeau 6.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura. Conform anchetatorilor, in cursul lunii ianuarie, unul dintre acestia ar fi solicitat 10.000 de euro pentru obtinerea unui aviz, pretinzand ca are influenta asupra functionarilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura, atat in mod direct, cat si prin intermediul unei alte persoane. Cei doi barbati ar fi fost sprijiniti si de o femeie.

Astfel, unul dintre cei prinsi in flagrant ar fi contactat o persoana, care a depus documentatia necesara obtinerii avizului din luna iulie 2015 si i-ar fi conditionat obtinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro.

Banii ar fi trebuit sa ajunga la Directia de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii, iar una dintre persoanele prinse in flagrant este Alexandru Francu, unul dintre fondatorii trupei "Parazitii", au spus, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Cele trei persoane au fost retinute pentru trafic de influenta, cercetarile fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.