60 % dintre Consilii Judetene nu au afisat lista achizitiilor publice pe anul 2015, document care trebuie publicat conform legislatiei din domeniul transparentei, arata o evaluare a Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic.

Consiliile judetene Mehedinti, Maramures si Tulcea sunt, in urma evaluarii efectuate de catre Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) la nivelul lunii ianuarie 2016, cele care au afisat, din oficiu, pe site-uri, cele mai putine informatii publice prevazute de Legea nr. 544/2001 privind transparenta.

La inceputul anului 2016 60 % dintre Consilii Judetene nu au afisat lista achizitiilor publice pe anul 2015, iar mai bine de jumatate dintre Consiliile Judetene nu au afisat documente referitoare la Lista cu categoriile de documente produse/gestionate conform legii, bilantul contabil pe anul 2014 sau raportul periodic pe Legea 52/2003 pentru anul 2014.

La polul opus, cele mai multe documente cerute de lege se regasesc pe site-urile Consiliilor Judetene Caras-Severin, Alba, Ilfov si Ialomita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.