Social28 Ianuarie 201618:03

Lectura de un minut

Cantinele scolare care nu au autorizatie ISU risca sa fie inchise intrucat sunt asimilate unitatilor de alimentatie publica, ele schimbandu-si caracterul de constructie de invatamant atunci cand se organizeaza diferite festivitati sau intruniri, a avertizat, joi, seful ISU Suceava, Ion Burlui.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, Ion Burlui, a prezentat, la sedinta Colegiului Prefectural, situatia privind autorizarea unitatilor de invatamant din judet, aratand ca acestea nu intra sub incidenta hotararii de Guvern care prevede inchiderea unitatilor care nu au autorizatie, iar prin urmare acestea nu pot fi inchise daca incalca grav cerintele de securitate la incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus insa ca un caz aparte il constituie cantinele scolare care, ocazional, cu prilejul unor intruniri sau festivitati, isi schimba caracterul de constructie de invatamant in unitate de alimentatie publica, situatie in care se impun regulile pentru salile aglomerate.

"Deoarece aceste spatii nu satisfac conditiile de echipare cu instalatii impuse de reglementarile tehnice in vigoare pentru sali aglomerate, exista posibilitatea de a li se opri activitatea", a mentionat Burlui.

El a aratat ca, in judetul Suceava, exista 1.067 de cladiri de invatamant aflate in evidentele ISJ, din care 784 nu intra sub incidenta avizarii sau autorizarii la incendiu.

Citeste si:
Copil de 4 luni si 2 tineri, transportati la spital dupa ce s-ar fi in
Copil de 4 luni si doi...

Burlui a mentionat ca pentru 283 de cladiri era obligatorie avizarea ISU, iar din 2006 pana in prezent au fost emise 170 de avize si 24 de autorizatii, dar a adaugat ca nu au fost emise avize pentru constructii aflate in diverse stadii de executie, investitiile nefiind inca finalizate.

El considera ca multi directori nu cunosc legislatia si considera ca avizul ISU este suficient si confunda acest aviz cu autorizatia, dar si ca fluctuatia cadrelor de conducere ale scolilor a determinat ca problema obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu sa nu aiba continuitate.

Colegiul Prefectural Suceava a decis, joi, ca ISJ Suceava, impreuna cu primariile, sa identifice nevoile unitatilor scolare de a obtine autorizatiile de securitate la incendiu si autorizatiile sanitare de functionare, urmand sa fie facute demersuri pentru finantarea acestora pentru a le obtine.

Citeste si:
Fifor: Traim zilele acestea momente delicate pentru Armata Romaniei
Fifor: Traim zilele acestea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.