Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa retraga licenta televiziunii Smart TV din Bucuresti, din cauza ca aceasta nu a respectat legislatia audiovizualului privind intrarea in emisie, fapt pentru care postul se inchide oficial.

Societatea FB Invest Solutions SRL din Bucuresti, al carei asociat unic este Florin Brabete, membru al Partidului Verde, a obtinut o licenta audiovizuala cu difuzare pe satelit pentru televiziunea Smart TV, pe 10 februarie 2015.

Potrivit informatiilor prezentate in sedinta de joi, CNA a decis retragerea acestei licente din cauza faptului ca societatea FB Invest Solutions SRL a solicitat Consiliului prea tarziu prelungirea termenului legal de intrare in emisie a televiziunii Smart TV. Solicitarea trebuia depusa, conform legislatiei audiovizualului, cu 30 de zile inainte de implinirea unui an de la obtinerea licentei, termen care a expirat pe 10 ianuarie. Societatea a solicitat acest lucru abia pe 22 ianuarie, cu 12 zile mai tarziu decat termenul legal, scrie MEDIAFAX.

Smart TV ar fi trebuit sa fie o televiziune generalista, care sa se adreseze cu precadere studentilor de la facultatilor de jurnalism si adolescentilor din ultimul an de liceu, dupa cum au spus reprezentantii postului, pe 10 februarie 2015, atunci cand societatea FB Invest Solutions SRL a primit licenta.

De profesie inginer, Florin Brabete este membru al Partidului Verde. Florin Brabete a fost candidatul aflat pe prima pozitie pe listele Partidului Verde la alegerile europarlamentare din 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.