Doi soti romani care locuiesc in Belfast, capitala Irlandei de Nord, au spus ca nu se mai simt in siguranta in casa lor, dupa ce masina le-a fost arsa in intregime intr-un atac rasist, relateaza Belfast Telegraph, in pagina online.

Masina a fost grav avariata, iar politia investigheaza acesta incendiere premeditata drept infractiune motivata de ura. Potrivit unor informatii, in ultimele saptamani au mai avut loc acte de intimidare rasiala in zona. Daniel Cirpaci, in varsta de 25 de ani, locuieste impreuna cu sotia sa si cu cei doi copii pe strada Elbor din Belfast. Acesta a declarat pentru Belfast Telegraph ca s-a intors de la serviciu si si-a gasit masina in flacari.

"Lucram noaptea trecuta, si am venit aici in jurul orei trei dimineata", a spus el. "In jurul orei 1.40 cineva mi-a incendiat masina. Nu stiu de ce s-a intamplat acest lucru".

"Am locuit pe aceasta strada timp de doua luni fara probleme. Aici toata lumea este binevoitoare (...)", a mai spus Daniel Cirpaci.
Cirpaci a precizat ca acesta este primul atac de indimidare cu care s-a confruntat dupa doi ani petrecuti in Irlanda de Nord. Acesta a adaugat ca parintii lui aveau programata o vizita acolo, insa el nu mai doreste sa locuiasca in zona si se teme pentru siguranta familiei lui.

Acesta este cel de-al doilea atac de pe strada Elbor care are loc in ultimele doua saptamani. O femeie de origine chineza si copilul ei au plecat din zona, dupa ce, pe data de 12 ianuarie, locuinta ei a fost atacata cu sticle incendiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.