Peste 75 de perchezitii au loc, miercuri, in 20 judete, cele mai multe in Caras-Severin, intr-un dosar de evaziune fiscala, iar anchetatorii sustin ca in acest caz, cu un prejudiciu de 24 de milioane de lei, este vizat si prefectul Miu Nicolae Ciobanu.

Potrivit anchetatorilor, procurorii DIICOT din Caras- Severin fac, miercuri, 77 de perchezitii in 20 de judete, dintre acestea 50 avand loc in judetul Caras-Severin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii, alaturi de politistii de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate, urmaresc o grupare care a prejudiciat statul prin evaziune fiscala cu suma de 24 de milioane de lei.

Miercuri, in jurul orei 10.30, procurorii au intrat si in Secretariatul prefectului Miu Nicolae Ciobanu, acesta fiind unul dintre suspectii in acest caz.

Potrivit anchetatorilor, Ciobanu ar fi fost implicat, in anul 2010, inainte de a detine functia de prefect, fiind administratorul unei firme private, in actiunile unei retele care folosea metoda "Factura", adica introcea in evidentele contabile facturi fictive pentru micsorarea bazei impozabile, metoda prin care era prejudiciat statul.

Perchezitii au loc si la Oficiul Juridic din cadrul Administratiei Fiscale Caras-Severin.

Potrivit surselor citate, 20 de firme sunt puse sub invinuire in dosarul de evaziune fiscala, iar 32 de persoane vor fi audiate la DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.