INSEMEX Petrosani a finalizat raportul de expertiza privind incendiul din clubul Colectiv si l-a predat, marti, Institutului National pentru Expertize Criminalistice, documentul avand peste 500 de pagini, plus anexe.

Directorul INSEMEX Petrosani, George Gaman, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca raportul de expertiza privind incendiul din clubul Colectiv a fost finalizat. "Am finalizat raportul de expertiza privind incendiul din clubul Colectiv pe care l-am predat, marti, celor de la Institutul National de Expertize Criminalistice care il vor trimite, la randul lor, Parchetului de pe langa ICCJ. La noi munca e gata. Raportul are peste 500 de pagini, plus anexe, filmari video, experimentele facute, simularile. A fost tratat cu prioritate acest caz, am lasat deoparte orice altceva si ne-am focalizat exclusiv pe acest caz", a spus Gaman.

Directorul INSEMEX Petrosani a afirmat ca nu poate spune care sunt concluziile raportului.

MEDIAFAX relata la mijlocului lunii decembrie ca expertii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) urmau sa faca pe 16 decembrie un experiment judiciar in dosarul privind incendiul din Colectiv, intr-un laborator care urma sa fie amenajat ca la momentul incendiului din club, cu acelasi tip de burete pus pe stalpi si cu mobilier asemanator, pentru a stabili exact unde a izbucnit incendiul si cum s-a propagat focul.

Sursele judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca acest experiment judiciar reprezinta faza finala a expertizei INSEMEX Petrosani in dosarul de ucidere si vatamare corporala din culpa deschis de Parchetul instantei supreme dupa incendiul din 30 octombrie, in urma caruia au murit 63 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.