Ioan Becali, condamnat in martie 2014 la sase ani si patru luni de inchisoare in dosarul Transferurilor, va ramane in inchisoare, intrucat Tribunalul Constanta a admis, vineri, contestatia DNA la decizia Judecatoriei Medgidia privind eliberarea conditionata a acestuia, decizia fiind definitiva.

Instanta Tribunalului Constanta a admis, vineri, contestatia procurorilor anticoruptie la decizia luata, anul trecut, de Judecatoria Medgidia privind eliberarea conditionata a lui Ioan Becali, transmite corespondentul MEDIAFAX. Astfel, instanta a desfiintat sentinta contestata si, solutionand cauza, a dispus respingerea, ca neintemeiata, a propunerii de eliberare conditionata a lui Ioan Becali.

Totodata, instanta a fixat termen de reiterare a propunerii de eliberare conditionata dupa 22 iunie 2016.

Decizia este definitiva.

In urma cu o saptamana, Tribunalul Constanta a judecat aceasta solicitare de eliberare conditionata depusa de Ioan Becali, solicitare in cazul careia Judecatoria Medgidia daduse o decizie favorabila in 12 noiembrie, care a fost insa atacata de procurorii DNA.

Procuroarea DNA declara in instanta ca Ioan Becali indeplineste criteriul obiectiv pentru a putea fi eliberat conditionat, respectiv a efectuat o treime din pedeapsa chiar si fara sa se tina cont de cele 90 de zile pe care le-a castigat prin scrierea a trei carti. Totusi, aceasta sublinia ca Ioan Becali nu indeplineste si criteriul subiectiv, intrucat nu a dat dovezi de indreptare, astfel ca scopul pedepsei nu a fost atins prin executarea doar a unei treimi din condamnare.

Din aceste motive, DNA a cerut instantei admiterea contestatiei si respingerea cererii de eliberare conditionata a lui Ioan Becali.

La randul sau, avocata lui Ioan Becali, Aurica Grigorescu, spunea ca acesta a efectuat 798 de zile de inchisoare, fara a socoti si cele 90 de zile pe care le-a castigat prin scrierea a trei carti, iar legea ii permite sa fie eliberat conditionat dupa efectuarea a 771 de zile din condamnare. De asemenea, ea amintea ca Ioan Becali a avut un comportament ireprosabil in penitenciar si a participat la diverse activitati cultural-educative.

Ioan Becali declara in instanta ca este de acord cu concluziile avocatei, precizand ca a respectat regulamentele din penitenciar. "Sunt de acord cu ceea ce a spus avocata. In perioada detentiei am respectat regulamentele. Am pierdut mult timp sa scriu acele carti. Nici nu mai conteaza acum acele carti pentru ca am indeplinit fractia", spunea Ioan Becali.

Citeste si:
Ioan Becali va fi eliberat conditionat
Ioan Becali va fi eliberat...

Tribunalul Constanta amanase pronuntarea in acest caz pentru 22 ianuarie.

Judecatoria Medgidia a decis, in 29 octombrie, eliberarea conditionata a lui Ioan Becali, dupa ce a judecat o cerere in acest sens depusa de fostul impresar. Ulterior, in 12 noiembrie, el a primit o alta decizie favorabila din partea Judecatoriei Medgidia pentru eliberarea conditionata, de aceasta data la propunerea comisiei de la Penitenciarul Poarta Alba.

Cele doua decizii nu au fost definitive, fiind atacate de DNA la Tribunalul Constanta. Prima contestatie a fost judecata in 9 decembrie, fiind admisa, astfel ca Ioan Becali a ramas in penitenciar.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat in 2014, alaturi de Ioan Becali, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Cristian Borcea la sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, pe Gheorghe Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare si pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni.

Citeste si:
Mircea Basescu va afla pe 11 septembrie daca va fi eliberat...
Mircea Basescu va afla pe 11...

Intre timp, Jean Padureanu, George Copos, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu au fost eliberati conditionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.