Doisprezece cetateni romani inculpati dupa anihilarea celei mai importante retele de trafic de minori, in urma cu peste doi ani, in La Courneuve, in regiunea Parisului, au fost eliberati din detentie in urma unei erori judiciare, relateaza TF1 in pagina electronica.

In prezent, cei 12 romani sunt sub control judiciar, dar autoritatile franceze se tem ca ar putea fugi din tara.

In urma unei erori, Curtea de Apel din Paris a ordonat la inceputul lui ianuarie eliberarea imediata a celor 12 suspecti in cazul celei mai importante retele de trafic de minori anihilate in ultimii ani. In noiembrie 2013, anchetatorii Brigazii de protectie a minorilor (BPM) din cadrul politiei judiciare pariziene au anihilat reteaua de traficanti de minori dintr-o tabara situata in La Courneuve, la Seine-Saint-Denis. Circa 20 de copii si adolescenti din tabara erau fortati de parintii lor sa fure bani. Intre 2010 si 2013 au fost constatate aproape 500 de infractiuni.

Dupa 96 de ore de arest preventiv, 12 suspecti de nationalitate romana au fost inculpati pentru trafic de persoane, furt in banda organizata, provocarea directa a unor minori de a comite infractiuni si asociere de infractori. Ei au fost ulterior incarcerati. Dar la inceputul lui 2016, judecatorul de instructie a trimis dosarul la Tribunal, uitand sa precizeze ca suspectii sunt anchetati pentru spalare de bani in banda organizata. Parchetul din Paris a facut apel pentru ca aceasta omisiune sa fie verificata de Camera de instructie.

In acelasi timp, Curtea de Apel trebuie sa decida privind mentinerea clanului in detentie. Dar dosarul a ajuns in locul nepotrivit pe masa judecatorilor, care au pronuntat hotararea prea tarziu. Alertata de avocatii apararii, Curtea de Apel a fost obligata sa recunoasca faptul ca detentia celor 12 suspecti a devenit "arbitrara", astfel ca toti au fost eliberati imediat, fiind plasati sub control judiciar.

Politistii si judecatorii se tem acum ca cei 12 suspecti vor fugi in Romania pentru a evita sa compara in tribunal si o eventuala condamnare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.