Procurorii Parchetului Inaltei Curti au ridicat, miercuri, camerele de supraveghere de la Colectiv, pentru a stabili daca fiecare colt al clubului a fost filmat, dupa ce au ridicat imaginile la scurt timp dupa incendiul din 30 octombrie.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca anchetatorii Parchetului General au ridicat miercuri dimneata noi probe de la clubul Colectiv. Acestia au ridicat camerele de supraveghere montate in club si suportul acestora pentru a stabili daca fiecare colt al clubului a fost filmat, au declarat aceleasi surse.

Anchetatorii au stabilit ca este nevoie de noi expertize in acest caz.

Imaginile din noaptea tragediei au fost preluate de anchetatori la scurt timp dupa incident, stabilindu-se atunci ca incendiul s-a extins intr-un minut si 19 secunde. In paralel are loc si o expertiza realizata de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani.

"Vom finaliza raportul de expertiza privind incendiul din Clubul Colectiv la sfarsitul lunii ianuarie sau inceputul lunii februarie, inca nici nu a durat foarte mult. Acesta trebuie sa aiba o rigurozitate stiintifica. Printre alte lucrari, am facut si o simulare a incendiului, dar rezultatele raportului nu pot fi facute publice, deoarece avem un acord de confidentialitate cu Parchetul general. Dansii au ordonat aceasta lucrare, iar la final le-o vom preda lor", spunea, la inceputul lunii, directorul INSEMEX George Gaman

Intrebat daca a fost vorba despre o lucrare mai complexa decat alte rapoarte realizate de INSEMEX Petrosani, George Gaman a spus ca "nicio expertiza nu seamana cu alta, dupa cum niciun eveniment nu seamana cu altul, fiecare avand particularitatile lui".

In urma incendiului din 30 octombrie 2015 si-au pierdut viata 63 de persoane, dintre care 27 au murit in incendiu, 24 in spitalele din tara si 12 dintre ranitii transferati in strainatate. Dupa incendiu au fost internati in spitale din Capitala 147 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.